Vill inte vara naiv – tankar vid morgonteet

För att verka i världen behöver jag utgå från att allt är ok, att jag är ok, att allt är som det ska vara. Jag behöver utgå från att människor vill mig väl. Jag behöver lära mig att leva med och hantera en öppenhet gentemot omvärlden. Jag vill inte vara naiv. Det är inte meningen att jag ska utsätta mig för faror och de som vill mig illa. Tvärtom ska öppenheten leda mig till det ljusa, det positiva, dit där kraften finns, där vi kan växa.

Jag tror på att förändra världen genom att lyfta det ljusa, det starka, det goda i oss, genom att ge näring till den kraft vi alla bär på. Med hjälp av min öppenhet och känslighet vet jag intuitivt när jag möter energier jag inte behöver och det kan jag välja att hantera på åtminstone tre olika sätt:

  1. Jag kan gå in med min kraft, vara rak och ge ett ljus åt situationen, enbart genom min närvaro eller genom att uttrycka mig i ord.
  2. Jag kan lägga ett skydd runt mig så ingen skuld, oro eller hat kryper innanför.
  3. Jag kan också välja att fysiskt lämna platsen.

Jag gör det som krävs och jag tror att vad jag än väljer så är jag till hjälp både för mig och för andra. Genom att vara sann mot mig själv ger jag förtroendet till min nästa att göra det samma. Om vi verkligen vill förändra något i grunden behöver vi våga gå före och visa att det är möjligt.

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.