Skapad för att njuta

DSC_0333_blogg

”Inled mig icke i frestelse” har fått en fördjupad innebörd för mig den här morgonen. En liten polett som trillade ner, uppvuxen som jag är i en tid då njutning var en synd. Men att stå emot en frestelse behöver ha inte ha något med synd att göra (så länge det inte handlar om att slå ihjäl någon förstås), nej det har att göra med att ta kontrollen, att välja för ett högre syfte.

För att komma vidare behöver jag ibland ta den obekväma vägen. Att gå igenom smärtan kan vara vägen ut till något större. Kryper jag in i mitt hörn och gömmer mig hela livet tenderar det utrymmet att krympa. Jag måste ut utanför min komfortzon emellanåt för att inte försvinna till ingenting.

Frestelsen kan vara förföriskt skön, men också ett sätt att gömma mig. Mat och dryck kan vara ett sätt att döva, att klamra mig fast vid en annan människa kan vara ett sätt att slippa se vem jag egentligen är, att låsa mig vid rutiner kan vara ett sätt att slippa tänka och ta ansvar för min djupaste längtan. Så enkelt det är låta vanan styra. Det sägs att den som vinner miljonvinsten sällan förändrar sitt liv hur mycket den än pratat om att säga upp sig från sitt jobb, äga sin tid och följa sin dröm. Det är tryggt och jag vet vad jag har, så varför skulle jag lämna det, även om jag klagar och önskar att saker kunde vara annorlunda?

Men viktigast av allt! Vi ska vi njuta och hänge oss åt vår innersta längtan. Det är ju det som är meningen med livet! Vi ska må bra, älska och ta hand om varandra. Kärleken räcker åt alla. Källan är outsinlig, så självklart ska vi ta för oss av den, njuta och ha det gott. Det är det vi är skapade för och när vi gör medvetna val, väljer, väljer bort och inte låter slumpen styra, kan vi nå de riktigt höga höjderna.

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.