Nya vyer

Det var med en kraftansträngning och fokus inställt på autopilot som jag tillslut bröt upp från den trygga bubblan jag har där hemma. Sista året har varit en inre process som behövt allt fokus och en trygg miljö att vistas i. En del av mig hade gärna stannat i min bubbla för alltid. Men i längden kan sådan bubblor bli ens egen fiende. De tenderar att krympa för att tillslut bli outhärdligt trånga. Det var dags för mig att bryta mig ut, byta utsikt för ett par dagar och pröva mina vingar. Insåg att enda sättet att komma loss var att stänga av alla tankar och programmera mig till handling, vilka oöverstigliga hinder som än tycktes komma i min väg, för jag vet ju att 99 procent av dem bara sitter i mitt huvud, livrädda för förändring.

Första kvällen var svårast. Det var en chock att komma ut och se mig i det nya ljuset som hittade in i skrymslen och vrår jag inte velat se. Alla invanda, trygga rutiner var som bortblåsta. För några sekunder tycktes slutet nära och ett hopp om fortsättning långt borta. Men jag vet av erfarenhet att allt vänder och kan se väldigt annorlunda ut när jag byter perspektiv. Och i morse när jag vaknade var det verkligen en ny dag. Jag började anpassa mig och hitta nya rutiner utifrån rådande situation. Jag insåg att min utsikt över fjorden inte var helt fel och fåtöljen på mitt rum lämpade sig mycket väl för att ta fram datorn och sätta mig att skriva. Och vad gäller skrivandet så kom ny inspiration till mig tack vare att jag ruskats om lite.

Allt handlar om att gilla läget och jobba därifrån, i varje given situation. Det går alltid att jämföra mig med andra men jag har så mycket att vara tacksam för. Det finns ingen anledning sörja över det jag inte kan eftersom jag kan så otroligt mycket annat. Tacksamhetslistan är lång. Det vet jag ju. Jag behöver bara påminna mig om det emellanåt.

Så nu ska jag dra på mig baddräkten och i min egen takt bege mig till den vackra och rogivande spa-avdelningen, njuta av det salta vattnet och vyn över fjorden, genom de stora panoramafönstren.

Önskar dig en härlig dag med fokus på det ljusa och friska!
Allt gott / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.