Små portioner

Varma dagar som denna får jag ta saker i små portioner.

Efter frukosten tog jag en tur med moppen till ”havet”. Jag var alldeles ensam och hittade en liten klippa där jag kunde parkera med bara några steg ner till strandkanten för att doppa fötterna i det svalkande vattnet.

Stillheten och ensamheten är viktigt för mig. Tankarna behöver röra sig fritt i sitt eget tempo utan distraktioner. Människor bär på så olika energier och är jag inte vaksam kan oönskade sådana, i ett obevakat ögonblick, leta sig in innanför huden och störa mitt naturliga flöde. Numera har jag gett upp kampen om att anpassa mig till sociala mönster som inte är mina. Istället lutar jag mig tillbaka och följer min egen inre rörelse.

När solen fått värma mina ben och axlar sätter jag mig på moppen och flyger iväg med den svalkande vinden mot ansikte och bröst. Jag är fri och jag tar mig lätt fram.

Efter en skön middagslur smakade den tre dagar gamla körsbärspajen extra gott. Av ren lathet hade jag låtit kärnorna vara kvar i bären, vilket visade sig vara ett lyckokast då de förhöjde upplevelsen avsevärt med sin karaktäristiska smak av bittermandel. Jag var lycklig (även om jag fick spotta en hel del kärnor).

Vila på maten är en nödvändighet. Ändå var jag lika trött efter en halvtimme. Har varit van i mitt liv att tänka i stora projekt. Men nu, om jag ska få något uträttat, behöver jag verka mer i det lilla. Jag får tänka småskaligt. Ok. Det var en blomkruka i trädgården jag missade att vattna tidigare. Jag får ta den och orkar jag inte mer än så får jag vara nöjd med det, just då.

Men när jag sen kom in från trädgården igen, in i tvättstugan, kunde jag inte motstå bilden jag mötte. Jag fick syn på tvätten på tork. Slogs av de olika vackra mönstren och färgerna i linne- och bomullstygerna, ett fotoprojekt! Det blev några ”tvättbilder”. Svart, grått, mullvad och en mild nyans av grönt gav tillfredsställande njutning för ögat. Jag kunde känna mig riktigt nöjd med min arbetsinsats.

Det är i det lilla och enkla, de små tuggorna och portionerna, jag finner de stora nöjena. Och jag har det inom räckhåll, alltid.

Allt gott / Johanna

johannahedstrom.com

 

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.