Det handlar om essensen

Söker kärnan, själva essensen

Att leva i förändring är att acceptera att varje dag innebär nya förutsättningar. Jag har vigt mitt liv åt att anta mötet med förändring eller, med ett annat ord, utveckling, vilket egentligen inte känns som ett val utan mer som en inre drivkraft så stark att jag inte kan blunda för den. Det gör att jag i mångt och mycket inte kan sätta upp en plan för hur saker ska se ut. Vissa ramar behöver jag men jag kan aldrig utelämna det viktigaste, själva orsaken till att jag gör det jag gör, det vill säga att komma åt själva kärnan, essensen, min sanning. Där måste allt annat ge vika.

Jag tror så mycket på att ”sanningen ska göra oss fria”. Vi kan inte få ett fullt liv utan att vara sanna mot oss själv, vilka vi är och vad vi längtar efter. För mig är det orsaken till att vi är här på jorden och lever våra liv.

Och vad kan det innebära, lite mer konkret, att följa min sanning? Jo, jag tänker till exempel på mitt bloggande och poddande. Jag vill förmedla något när jag verkligen har något att förmedla och inte för att jag lägger en press på mig själv. Jag tycker till exempel det är svårt att lova att jag lägger ut nya poddavsnitt en dag i veckan. Det beror ju helt på var jag själv befinner mig där och då. Och mitt skrivande är en färskvara. Jag kan inte lägga ”kloka tankar” på hög för att sen skicka ut dem i etern en vecka senare. Jag lever ju i förändring ?

Det är inte den yttre formen det handlar om utan innehållet och budskapet. Vissa dagar behöver jag bara stanna upp och vara med mig själv. Om jag pressar mig att göra saker mot min vilja tappar jag kontakten med varför jag egentligen gör det jag gör och jag tappar min kraft. Men jag finns här och kommer igen när jag känner att orden trycker på och vill ut, för det gör de förr eller senare. En sak vet jag och det är att jag alltid reser mig upp igen, och igen, och igen. Så är det bara.

Jag vill leva i samklang med min inre rörelse och önskar var och en av er där ute detsamma. Så därför är det så att min blogg och podd lever även om det ibland kan dröja mellan gångerna. Skriv gärna. Kommentera. Hör av dig om du har frågor du tycker är viktiga, som du vill lyfta. Jag är gärna med och reflekterar.

Allt gott / Johanna

 

Du hittar mig också på Podbean.com och iTunes.
Läs mer om boken ”Vidare och igenom” och hur du beställer den.

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

2 svar på ”Det handlar om essensen”

  1. Vill göra ett slag för Johannas bok ”Vidare och igenom.” Läs den! Jag har gjort det.
    Känn efter, känn in den. Vad säger den? Vad säger den till dig? Hur hanterar du förändringar i tillvaron som du inte råder över? Finns två sätt (kanske fler) att sätta sig ner och bara bli sittandes eller att utgå från förändringen och göra något av den, starta något nytt.

    Det handlar om att aldrig, aldrig ge upp!
    Gå ”vidare och igenom” förändringarna i livet!

    1. Hej Mita! Härligt att höra att du haft användning av boken, att den varit till din hjälp. Ja, förändring kan ge möjligheter vi aldrig själva kunnat räkna ut. Visst är det spännande! / J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.