Juletid i mitt universum

Total återhämtningsdag. Det gick inte på annat sätt än att lyssna på kroppen och ha tillit till att den kommer att vilja röra på sig igen. Idag var soffan skönare.

Dagar för återhämtning. Så viktiga de är. Det är då alla intryck får komma till vila och lägga sig på plats, landa och sorteras, för att bereda marken att öppna upp nya dörrar, när tiden är mogen.

Skriver det som kommer till mig i stunden och vet att det är viktigt information. Kanske mest för mig men kanske också för dig som befinner dig på ungefär samma plats som jag just nu, en plats där du kan känna igen dig. Jag lever i mitt universum, alla lever i sitt, kan inte göra annat även om jag försöker. Det är precis som det ska vara. Ibland möts våra universum och då är det bara att tacka och ta emot.

Har saknat min skrivlust en tid, men det har varit så mycket annat i fokus. Nu glimtade den i alla fall fram. Så gott att vara i skrivandet, i flödet. Det hjälper mig att hålla balansen och ta mig framåt, speciellt när förändringens vindar blåser i världen. Ingen kommer undan. Allt är nytt. Allt. Jag vänder upp och ner på gamla föreställningar. Tvingas omvärdera. Tillåter mig att vara sårbar. För jag vill ju komma framåt. Gamla konventioner tenderar att hålla mig tillbaka men jag ska inte låta någon annan eller något annat diktera mina val. Jag lever i mitt universum och kan inte göra annat även om jag skulle vilja.

Så här i juletider är det inte konstigt att reflektera över vad som egentligen är viktigt. Är rushen där ute i julhandeln viktig? Nej, inte för mig. Min kropp talar sitt tydliga språk. Den vill verkligen inte vistas där ute i bruset och jakten på lyckan, speciellt då jag vet att lyckan har jag ju här hos mig, i stillheten och i mötet med mina nära. Så varför springa så långt?

Kramar och ta hand om dig i juletid

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.