Våga ta steget

Jag gjorde det! Jag tog steget. Befinner mig utanför min komfort zon utan chans till reträtt. Det är försent att vända tillbaka. Finns inget att vända tillbaka till. Det är bara framåt som gäller. Inga trygga gamla ramar att luta mig mot. Bara jag, utslängd i det okända. Naken.

Försöker intala mig att jag är modig, men det är inte helt lätt att våga tro på det. Enda sättet är att acceptera att det får vara obekvämt just nu. Det är ju i alla fall inget livshotande tillstånd även om känslan säger något annat. Jag får stå här och vänja mig helt enkelt, tills det nya blivit en vana, en ny trygghet. Det finns inget annat sätt än att utsätta mig, upptäcka att jag trots allt överlever och stärkas av den vetskapen.

Men vad kommer nu? Har ingen aning. Ställer mig öppen för att ta emot. Jag vet en sak och det är att skrivandet hjälper mig att navigera, hjälper mig att tydliggöra. Jag är övertygad om att vi har alla svar inom oss bara vi vågar lyssna och lita till dem. Det är det är den insikten jag navigerar efter nu.

Våga ta steget. Du överlever.

/ Johanna

Läs mer om boken ”Vidare och igenom”

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.