Släppa berättelsen fri och ge den vingar

Ja, så är då boken ute. Släppte till slut min berättelse utanför mig själv. Den hade legat därinne länge och grott, längre än jag själv kanske varit medveten om. Men en dag pockade den på uppmärksamhet och ville bli skriven. Jag skrev den och nu är den där ute.

Det var ingen lätt process att släppa taget och låta den stå på egna ben, för hur skulle jag veta att den var klar? När är en berättelse egentligen klar att berättas? Kanske aldrig. Kanske alltid. Kanske den kan släppas mitt i skeendet och börja verka där ute, mitt i livet. Kanske den får vara ett arbete under utveckling, precis som livet självt. Kanske inget någonsin blir klart eftersom livets villkor är ständig rörelse. En berättelse kanske inte kan vara annat än ett tvärsnitt ur ett pågående skeende. En berättelse kanske bara är en puff på vägen, en hjälp att komma vidare. Ett redskap.

Det är bara jag som kan veta när det är dags. Det är bara jag som kan ta beslutet att ge min berättelse vingar. Jag vet att jag lärt mig massor under arbetets gång, lärdomar som jag tar med mig in i mitt fortsatta skrivande, i mitt fortsatta liv. Jag är ständigt i rörelse, i ständig utveckling och det är precis som det ska vara. För varför ska vi behålla våra berättelser inom oss i väntan på det perfekta ögonblick som egentligen inte finns? Varför ska vi vara så perfekta innan vi vågar visa oss? Vem bestämmer det? Varför kan vi inte bara få visa oss mitt i det pågående skeendet? Svaret är enkelt. Klart att vi kan! Det är bara att göra det.

/ Johanna

Läs mer om den nyligen släppta boken ”Vidare och igenom”

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.