Tar tillbaka kraften

Vårdar min trädgård när löven faller.

Tar ett steg tillbaka. Tillbaka till basen, till vad allt egentligen handlar om, att stå i förbindelse med livet självt, i förbindelse med mig.

Det är så lätt att ryckas med i det som sker i det yttre vare sig det är glädjefyllt, inspirerande eller skrämmande. När livet överraskar kan jag ibland reagera instinktivt efter gamla invanda mönster. Jag glömmer bort mig själv och vad jag egentligen vill och låter mig svepas med av regler och normer jag en gång lärde mig. Jag söker i det yttre och glömmer bort att det är jag som bär på alla svar. Det är så lätt att tänka att ”bara den gör så” eller ”bara jag kommer dit” så kommer allt att lösa sig. Jag lägger lösningarna utanför mig och i framtiden. Jag ger bort min kraft till omständigheterna.

Men det finns inget, och då menar jag inget, som är viktigare än att jag är närvarande, i mig, i min kraft, för min skull och för världen. Som trädet, på hösten, drar tillbaka näringen in i stammen och ner i rötterna, tar jag tillbaka min kraft, som en liten ljusboll som ryms i min hand, och lägger den till ro i magen. Där vilar den och jag vet att det är jag som har kontrollen.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

6 svar på ”Tar tillbaka kraften”

 1. Ligger mycket sanning i det du skriver. Viktigt att behålla sin kraft, sin energi. Ta den tillbaka.
  Fin tanke att söka inom sig själv, där svaren finns. Gäller att stilla sig och känna efter.

 2. När jag ser ditt foto tänker på en sång som börjar ”När löven faller av och kvar är vi..”
  Men att löven blir gula och faller av trädet betyder ju inte att livet tar slut. Det är en påminnelse om att det är dags att dra tillbaka kraften, samla ihop sig. Bli hel igen.
  Hösten är mysig tycker jag. Man får krypa ihop och tiden finns mer för eftertanke. Hösten är en fin påminnelse om att ta hand om sig själv. Vårda sig själv. Vårda sin (inre) trädgård!
  Ha det gott Johanna!

 3. Ja. Det gör du helt rätt i. Det är inget du ska behöva förklara eller försvara, vare sig inför dig själv eller andra.

  Värmande kram med hopp om en energipåfyllande höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.