Lycka har varken med prestation eller geografi att göra

Skuggkonst på uthusväggen. En ljuspunkt i vardagen.

Oj, oj, oj, detta livet. Vad ska man säga? Hålla tungan rätt i mun. Att ta steg ut i det nya är bokstavligen på darriga ben. Gott att ha en hel lördag för mig själv och smälta den här veckan, som minst sagt varit omvälvande. Får kanske skylla lite på fullmånen…

Allt med läkarbesök och rädsla för vad som sker med min kropp. Oro för allt som kan gå fel. Men jag inser att jag måste släppa sökandet efter garantier och utgå från att det löser sig till det bästa. Mina närmaste visar inga signaler på att tröttna på mig, tvärtom. Ju mer öppen och ärlig jag är med dem desto mer får jag tillbaka. Jag har bara gott att vänta oavsett om min kropp är med mig eller ej. Jag har ett lika meningsfullt liv om jag bestiger Kilimanjaro eller sitter i solen här hemma på verandan. Lycka har varken med prestation eller geografi att göra. Lyckan är något vi själva öppnar dörren till inom oss.

Hjälp, vad jag är trött på alla föreställningar jag bombarderats med genom livet – att jag inte kan, att jag inte duger till, att jag inte förtjänar. Sån vilseledande propaganda. Och hur det har planterat sig och grott fast med starka rötter som inte bara är slita upp i en handvändning.

Utveckling och framåtskridande kan vara en tålamodsprövande process. Enda receptet för att lyckas är att inte ge upp, att resa sig upp igen och igen och igen. Så, håll fokus på din dröm vilka prövningar du än tycks få utstå.

Önskar dig en skön dag i solen. Och har du ingen sol för tillfället – hitta ljuspunkterna.

Kramar / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.