Trygg i stormen

dsc_0004-1_blogg2

Hösten smyger sig på eller kanske inte smyger så mycket just denna morgon. Det blåser och regnar ute. Vi går in i en ny årstid.

Att leva i förändring handlar om att våga möta det oundvikliga. Jag kan inte ta bort blåsten eller regnet. Jag har ingen makt över löven som faller till marken. Jag kan inte stoppa tiden. Den tickar obönhörligt. Men varför skulle jag vilja det? Livet finns ju där hela tiden, om än i ständigt nya skepnader. Och om jag nu inte kan göra något åt löven som faller så kan jag i alla fall välja mitt perspektiv. Jag kan välja att se skönheten i det gulnade lövet på det regnvåta gruset. Jag kan välja att se att vad som än händer går livet alltid vidare. Jag kan välja att se att det jag kan kontrollera är mig själv och mina val. Jag har alltid ett val hur mycket det än stormar där ute.

Jag väljer mig. Jag väljer att ge mig värmen och den ombonade tryggheten inom mig. Den makten har jag. Jag väljer att se att jag aldrig är ett offer för omständigheterna, eftersom jag också väljer mina tankar. Det är min styrka och det som för mig framåt, igenom förändringen.

/ J

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.