Bara genom att ge upp

Det är inte genom att kämpa mig igenom hindren som jag kommer framåt. Det är när jag ger upp kampen och bara glider igenom, som jag verkligen kommer vidare.

Livet ska inte vara hårt. Det ska vara enkelt. Vi skapar både hindren och kampen alldeles själva, i våra huvuden, och helt i onödan, när vi egentligen bara kan släppa allt och se att det är klart. Kärleken finns där redan och väntar på att vi ska upptäcka den.

Och varför bygger vi i så fall hinder vi inte behöver? Jo, det är rädslan och förväntningarna på att allt ska gå åt skogen. Det är vad vi lärde oss en gång som barn att så fungerar världen. Vi lärde oss av de vuxna som själva en gång lärt sig och som i sin tur låtit rädslan styra deras val. Arvet förs vidare från generation till generation, ända tills någon bestämmer sig för att bryta kedjan.

En kedja är inte starkare än sin svagaste länk och vem vet, kanske är just du den länken. Om det så vore, vilken makt du skulle ha att påverka framtiden, bara genom att ”ge upp”. Hisnande tanke, eller hur?

Önskar dig den bästa dagen / Johanna

Foto: P-A Jensen

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.