Fridfulla dagar och trånga passager

Var och en pysslar med sitt
Var och en pysslar med sitt

Semesterdag. Har slagit mig ner i glasverandan med öppna dörrar ut till trädgården och sommarvärmen. Lyssnar till bevattningen på hallonhäcken, som gett många fina frukostar med färska hallon i yoghurten. Vi pysslar var och en med sitt i en ordlös samvaro och gemenskap. Det är en skön, ledig dag.

Ja, idag råder friden och lugnet. Så såg det inte ut igår då jag hade en sån där ”trång passage”, som jag brukar kalla det. De är ett intressant fenomen de där dagarna. Det kan ligga nära till hands att tro att de bara är av ondo och att det i stunden känns som om det inte finns något hopp, men de är tvärtom vägen igenom och ut i friheten. Det är lite som att födas på nytt. För att komma ut måste jag igenom det där nålsögat. Det finns ingen väg runt och att backa är inte ett alternativ, men med tiden har jag lärt mig att inte drabbas av panik utan bara se till att transportera mig igenom utan att lägga ett värde i det som sker. Även om det inte känns så i stunden så vet jag att det blir bättre. Ja det blir till och med ännu bättre än innan och en lättnad och härlig befrielse när jag väl är igenom. Jag har klarat av något och växer av utmaningen. Jag har inte tillåtit känslan att vara herre över mig utan satt mig över obehaget, intalat mig att det är bara en känsla och inget att väja för. Det är fullkomligt värt resan. Så, smärta är inte nödvändigtvis bara av ondo. Den kan vara nyckeln tillfriheten och det vore rent av dumt av mig att inte ta chansen att möta den.

Så jag kom igenom också den här gången. Jag besegrade smärtan och idag råder lugnet och jag vilar tryggt i vetskapen att allt sker till det bästa.

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.