Genom mina glasögon

Någon frågade mig om bakgrunden till det jag skriver om här på bloggen och hur jag kommit fram till mitt sätt att se på tillvaron. En bra fråga. För mig är mina tankar så självklara, men vi är alla olika. Vi ser alla genom våra egna glasögon präglade av våra unika omständigheter, färgade av olika bakgrunder. Men det finns redskap att ta sig vidare för den som vill. Här på bloggen vill jag visa på det som hjälpt mig och som kanske kan vara en hjälp och inspiration för någon annan.

Jag tror att en sak som driver mig att vilja dela med mig av mina erfarenheter är att jag vet att det går att bryta de mest låsta situationer. Jag tror att vad vi än har med oss i bagaget kan vi helas och läka och bli dem vi är ämnade att vara. Jag vill visa att det går, för jag tänker att kan jag så kan alla.

Från att vara totalt undergiven yttre omständigheter och agera utifrån vad jag trott andra förväntat sig av mig har jag tagit mig vidare dit jag är idag. Jag är på inget sätt ”färdig”. Färdiga blir vi aldrig, men jag har kommit långt räknat från var jag en gång startade. Idag vet jag att det är jag som tar besluten i mitt liv och att jag aldrig är ett offer, att jag alltid har ett val, i varje situation. Mina gamla hjärnspöken gör sig påminda dagligen, men inte på långa vägar lika ofta. De är betydligt mer försvagade nu även om de emellanåt försöker vinna mark med full kraft. I sådana stunder ser jag till att ha is i magen, möta känsla och färdas igenom. Jag kan göra det för att jag vet att det är jag som har kontrollen. Jag vet att spökena bara är illusioner som jag själv skapat i mitt huvud. På så vis kan det ta sekunder så är jag igenom. Och jag vet att för varje utmaning jag möter och lägger bakom mig har jag blivit ännu lite starkare och lite klokare. Jag växer. Varje hinder är en möjlighet att komma vidare.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.