Vilken dröm längtar efter att få slå ut hos dig?

Landar i vardagen. Det var stora möjligheter som öppnade sig för mig på min resa till Frankrike. Fantastiskt att få en glimt av den potential jag har tillgång till. Den släpper jag inte. Men nu handlar det om att införliva den vetskapen i min vardag och få den att fungera. Det är inte en fråga om, utan snarare hur. Kan vara klurigt nog. Ser det som en utmaning.

Nere i Frankrike på skrivarkursen kunde jag släppa allt och helt ägna mig åt att utforska mitt skapande arbete. Jag hann tänka tankar färdigt och i min takt vilket gav mig en skjuts framåt. Nu, tillbaka här hemma, behöver jag hitta utrymmet och strukturen för att inte tappa farten. Jag ser mitt uppdrag i tre steg:

  1. Det första steget är att visa mig själv att jag tar mitt skrivande på allvar. Nu är det på riktigt.
  2. Nästa steg är att skapa en struktur och vika tiden, lägga in det i mitt schema och göra prioriteringar.
  3. Det tredje steget är att skriva, att öppna upp och låta orden flöda utan att värdera. Till en början är det inte så viktigt vad jag skriver utan mer att få igång flödet.

Så, det är bara att skrida till verket. Det är jag som har kommandot och bestämmer hur mitt liv ska se ut. Att följa mina drömmar är grunden för allt annat jag gör, för mig och för andra i min omgivning. Att skriva är den jag är. Det är helt avgörande att jag ser vikten i att bejaka min längtan. Om jag stänger den inne och håller mig tillbaka leder det bara till en otillfredsställelse som inte är till glädje för någon. Jag skulle vilja dra det så långt och säga att det är livsviktigt att vi bejakar våra drömmar. Det finns egentligen inga ursäkter. Vår kraft behövs i världen mer än någonsin. Det vi drömmer om är en del av en större plan, en harmoni och balans, där vi möts och fungerar tillsammans.

Hur ser det ut i ditt liv? Vad hindrar dig från att gå efter dina drömmar? Eller lever du redan din dröm? Dela gärna med dig av dina erfarenheter och reflektioner här på bloggen. Jag är nyfiken att höra.

Allt gott / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.