Just en sån dag

DSC_0025_blogg
Tid för vila och återhämtning

Ibland behöver jag dagar för att hinna ikapp mig själv. Idag är en sån dag.

Det jobbar på insidan, en ständigt pågående process, ett förändringsarbete jag inte kan (eller vill) stoppa. Enda sättet att bli fri är att möta förändringen med alla dess utmaningar som medföljer.

Att leva i förändring innebär en ständig närvaro, speciellt när det inte är jag själv som skapar förutsättningarna. Vardagen handlar mycket om tider att passa, plikter att uppfylla och förmåga att improvisera i mötet med det oförutsägbara. Jo visst, det är mitt val att passa in i en sån tillvaro, men det skulle bli ganska besvärligt och obekvämt att alltid gå emot strömmen och bryta givna regler. Jag skulle behöva försvara och förklara en hel del, vilket skulle ta mycket av min dyrbara tid. Men reglerna ger mig också fördelar så som, till exempel, utbildning i att hantera livet, att lära mig bevara mig själv och navigera i en stormig värld. Jag vill inte slåss. Jag vill komma framåt.

Men så finns det stunder då det bara är så skönt att få släppa allt och helt följa mitt eget inre flöde och mina behov, dagar då jag väljer när jag vill vakna, väljer när jag kliver upp ur sängen, när jag äter frukost och om jag vill lägga mig en stund igen, dagar då jag sover bara om jag är trött, äter bara om jag är hungrig, tar en cykeltur om jag vill andas frisk luft och kanske dansar lite på köksgolvet. Det är dagar då jag gör ingenting annat än att lyssna in mitt nästa steg, ett steg jag väljer helt utifrån lust och längtan.

Jag ger mig utrymmet och låter tiden ta hand om mig. Timmarna kan försvinna utan att jag förstår hur det egentligen gick till. Det är ett tecken på att jag är i flödet och följer livets egen rytm, min rytm. Just en sån dag har jag idag.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.