Behöver påminnna mig någon gång ibland

Prestationen är en kompanjon som följt mig hela livet. Den har fungerat som ett synligt mått på min duglighet och mitt värde. Om jag inte presterat har jag inte funnits. Idag har jag tagit många steg vidare men fortfarande kan prestationen grumla mitt seende och sätta käppar i hjulet för mig.

Invanda mönster sen barndomen sitter djupt och har tagit tid att programmera om. De var tidigare min världsbild och fyllde då en funktion, men steg för steg har livet lärt mig att det har så mycket mer att ge och att det är jag som väljer vilket perspektiv jag vill ha. Livet har lärt mig att valet är mitt och att det är jag som sitter vid spakarna. Det är jag som tar besluten för mig, hela tiden, i allt jag gör.

Trots min vetskap kan ändå den gamla bekanta känslan, av att inte duga, räcka till eller prestera nog, titta fram och för några sekunder är jag tillbaka i den gamla bekanta verkligheten. Det kan vara skrämmande i stunden, men nu vet jag, även om känslan kan visa sig med full kraft, att den går över och att det finns något annat, något bättre. Så fort jag tänker den tanken släpper rädslan och löses upp. Det blir så tydligt hur den faktiskt bara sitter i mitt huvud. Den är något jag själv skapat i tanken och för varje gång jag möter den och besegrar den växer jag och tar ytterligare steg framåt. Jag vet att jag har kraften och förmågan.

Idag vet jag hur jag hjälper mig själv och jag vet att det är bara mitt ansvar att fixa mitt liv. Ska det bli en förändring så är det upp till mig. Jag har ingen rätt att lägga det ansvaret på någon annan och den vetskapen ger möjligheter.

När jag ser tillbaka så har allt förändrats från där jag en gång startade. Allt är annorlunda. Jag vet att mitt liv är mitt val, men någon gång ibland kan jag behöva påminna mig själv om detta.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.