Friheten – stor och en aning skrämmande

DSC_1377

Så har jag checkat in på Rådhuscaféet. Blev en välgörande cykeltur och med vinden i ryggen en härlig känsla av frihet. Jag gör som jag vill och jag åker vart jag vill. Det är jag som har kommandot. Frihetskänslan är viktig. Den har jag med mig i allt jag gör, själv eller tillsammans med andra. Men vad gör jag med den? Hur använder jag mig av min frihet?

Friheten kan kännas stor och en aning skrämmande, men det första som kommer till mig när jag ställer frågan är – bara vara. Bara vara? Intressant och lockande tanke… Dags att pröva något nytt kanske? Med bara vara menar jag förstås inte att sitta passiv på min rumpa utan mer att möta dagen med öppna ögon i allt jag tar mig för, att iaktta och registrera utan att värdera och försöka glida igenom skeendena utan att haka fast i detaljer.

Ibland kan det vara skönt att göra val utan att tänka, koppla bort huvudet, göra en snabb koll med magkänslan att jag har mig själv med och sen bara köra. Upptäcker jag att jag gjorde ”fel” val, ja då är det bara att byta riktning, men det fina är att det kan egentligen aldrig bli ”fel”, om inte jag själv sätter den stämpeln.

Tankarna kan ha en förmåga att stoppa mig i flödet och begränsa mitt synfält. Vi människor är för små för att kunna se den stora helheten och själva göra de optimala valen. Därför behöver vi ibland överlämna oss till känslan, bara åka med och lita till att livet leder oss rätt.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.