De finstämda detaljerna

Har visst varit lite glest i mitt skrivandet den sista tiden, men det är så viktigt för mig att vara säker på att jag har mig själv med, att jag gör det jag gör för min egen skull. Ibland behöver jag ta ett steg tillbaka, kliva lite utanför mig själv, för att se hela bilden och ställa mig frågan varför jag gör det jag gör. Det är så lätt att försöka uppfylla andras önskningar och komma in på sidospår, som till exempel saker jag tror jag måste göra utifrån någon påtagen norm, och helt tappa bort mig själv. Jag vill göra ett bra jobb, oavsett vad jag håller på med, och det kan jag inte göra utan mig själv. Utan mig själv betyder inget någonting.

Kryper gärna nära detaljerna
Kryper gärna nära detaljerna

Jag tycker om att gå in min värld, där jag släpper allt där utanför, och bokstavligen snöar in på små detaljer i mitt skapande. Då tar jag gärna med min kamera och kryper nära livets egna små konstverk. I bilden behövs inga ord. Ord kan förvilla och betyda så olika för olika människor. Samtidigt är orden så fantastiskt spännande att utforska, en kittlande utmaning för att försöka uttrycka det som egentligen är ordlöst, som i bilden och i rörelsen och i det vi uttrycker med våra kroppar. Jag vill inte missa det finstämda, detaljerna.

Livet är en ständig resa, om vi vill åka med. Jag kan önska ibland att jag valt en tryggare tillvaro. Att vara i ständig utveckling kan vara skrämmande. Jag försätter mig i ovana situationer där jag riskerar att framstå i dålig dager, snubbla eller göra bort mig. Men om jag aldrig vågar gå utanför min egen komfortzon kommer jag heller aldrig vidare. Tvärtom börjar min värld att krympa. Då väljer jag ett liv i begränsning och rädsla, framför glädje, nyfikenhet och skaparanda. För mig är ett skapande liv i frihet alldeles för lockande för att hålla mig borta från längre stunder.

Allt gott / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ett svar på ”De finstämda detaljerna”

  1. Läste just härom dagen om att gå utanför sin komforten eller trygghetszon som författaren kallade det. Gör man inte det så växer man ju inte. Då provar man inte heller sina gränser o ser vad man kan förutom det man visste att man redan kunde. Det är ju att utvecklas som människa. O framförallt; livet berikas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.