Mina spöken och jag

DSC_0198_blogg

Hade bestämt mig för att inte gå på deras fula knep att lura mig in i sina fållor. Tro mig. De försökte verkligen, med skuld, ”borde” och ”måste”, med ”så ska du göra” och ”så ska du inte göra”, men jag lät dem hålla på. Jag hade bestämt mig att hur de än fick mig att känna så tänkte jag inte vika från vägen. Jag visste att jag snart skulle vara igenom och när de inte längre fick min energi skulle de tappa i kraft och slutligen bli tvungna att ge upp.

De hade livnärt sig på mig så lång tid och nu, plötsligt, förnekade jag dem deras levebröd. Deras förvirring och desperation var på ett sätt begriplig. Jag var beredd på att de skulle gå in med full kraft och försöka stopp mig, men de var chanslösa. Jag hade bestämt mig.

Så här i efterhand är det så självklart och enkelt. Allt som behövdes var att jag tog ett beslut. Jag satt på all makt och ströp deras energitillförsel genom att vara orubblig. Ja, det var egentligen enkelt. Allt låg i mitt sätt att tänka.

Det var naket och ovant att kliva ut i ljuset i den nya världen. Mina följeslagares förtvivlade rop hördes någonstans långt där bakom mig. ”Hur kan du förvägra oss livet och lämna oss här att dö? Du är vårt sista hopp. Gå inte ifrån oss!”Jo, de hade hållit mig i ett fast grepp med sina ömkliga, skuldbeläggande klagovisor.

Jag måste ändå erkänna att det kändes lite tomt att ta farväl. Mina spöken hade fyllt mitt universum under en så lång tid, men nu fanns ingen väg tillbaka. Jag ökade på mina steg tills jag inte längre hörde de klagande rösterna. Tystnaden och stillheten sänkte sig runt mig. Nu var det bara jag. Solljuset letade sig ner mellan trädkronorna och rörde vid mitt ansikte. Jag visste inte hur, men jag visste att allt skulle bli bra nu. Jag hade mig själv och det räckte.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.