Om jag vill komma vidare

DSC_0183_blogg
”Mission completed”

Fortsätter, rör mig framåt. Vad har den här dagen att erbjuda? Jag är inte den samma som jag var igår. Idag är det nya förutsättningar. Har någon sett filmen ”Måndag hela veckan”? Så känner jag mig ibland. Samma dag, samma tema, upprepar sig om och om igen. Huvudpersonen i filmen är sina vanor trogna, tills han lär sig läxan, tills han är så trött på sitt beteende att han tillslut bara måste hitta lösningarna. Har du inte sett filmen? Se den!

När jag kryper till sängs på kvällen känner jag mig i regel mycket nöjd med dagen. Jag har antagit utmaningarna och uppnått mina mål. ”Mission completed”. Det skulle vara så skönt att bara fortsätta på det spåret när jag vaknar nästa morgon, men nattens drömmar rår jag inte över. De skapar helt nya förutsättningar för mig när det är dags att äntra den nya dagen. Jag startar på ruta ett igen. Nja, riktigt så illa är det väl inte. Gårdagen har ändå förändrat mig, gett mig ett lite annorlunda perspektiv, men jag kan inte luta mig tillbaka och rida på gårdagens framgångar. De är historia och precis så det ska vara. Det är villkoret om jag vill komma vidare.

Livet är en enda lång improvisation, som kräver en konstant lösningsfokuserad inställning. Du vet aldrig vem eller vad du möter under den nya dagen, men är du öppen och står trygg i dig själv så vet du att du hittar lösningarna längs vägen. Det är också tjusningen och berusningen, när du träffar den där vågen att surfa på. I slutänden är det så mycket värt att anta utmaningen.

Önskar dig en skön lördag / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.