Du är inget undantag

DSC_0438_blogg
Uttryck dig som den du är.

Ilskan är bra när den kommer, för i den finns kraften att lyfta mig ur positioner där jag känner mig låst och förminskad. Det är också väldigt skönt att få lätta på trycket vid behov. Lagrad ilska är aldrig bra i längden. Är den undertryckt under allt för lång tid börjar den bokstavligen äta på dig inifrån, så det handlar om att istället hjälpa den hitta kanaler som lyfter dig och hjälper dig framåt.

Ett sätt är att låta ilskan vara en hjälp att förändra gamla mönster och beteenden som spelat ut sin roll och som inte längre har en funktion eller ett syfte, sånt som vi gör av gammal vana. Ett av mina viktigaste mönster att bryta är när jag låter andra avgöra hur jag ska må och bete mig, ofta gör jag det dessutom utan deras vetskap. Jag lärde mig tidigt att försöka läsa av min omgivning för att göra det som jag trodde förväntades av mig. Det beteendet blev tillslut en reflex och har följt mig långt upp i vuxen ålder.

Idag är jag medveten om det och kan hantera det, men ibland tar reflexen över utan att jag märker och plötsligt är jag tillbaka i den där förminskade känslan där jag sätter mig själv på undantag. Naturligtvis blir detta en frustration tillslut. Varför ska andras önskningar alltid vara viktigare än mina och hur hjälper jag andra genom att gissa vad de vill. Jag kanske är helt fel ute i mina antaganden om dem. Detta är förstås ett beteende som inte är till någon nytta i längden och allra minst för mig själv. Tillslut växer ilskan och frustrationen och det blir dags att gör något åt den.

Mitt sätt att komma vidare är ett medvetet arbete med att bli bättre på att uttrycka mina önskningar och att mer självklart ta plats och jag vill vara en inspiration för andra att göra det samma. Så mycket lättare det är när vi alla klart uttrycker vår längtan. Jag kan lugnt göra det jag behöver göra när jag vet att de som finns omkring mig tar ansvar för sina behov. Och något jag inte vill är när andra i sin tur agerar som jag gjort, dvs att förbise sina egna önskningar i ett försök att gör mig nöjd. När jag vänder på mitt eget gamla beteende ser jag hur absurt det är.

Så min önskan till dig, och er alla där ute, är – var klar i dina önskningar och känn att dina behov är viktiga. Vi får alla plats och kan leva som de vi är sida vid sida. Kärleken har inga gränser. Den finns i överflöd och räcker åt oss alla. Den till och med växer när vi vårdar den. Kom ihåg att du är inget undantag från kärleken. Du förtjänar att leva ett fantastiskt liv. Uttryck dig. Visa dig. Var den du längtar efter att vara. Du får plats du med.

Allt gott önskar jag dig! / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.