Ett resultat av mina tankar

DSC_0636_blogg

Jag är ett resultat av mina tankar. Jag möter det jag förväntar mig. I tanken ligger min makt att påverka och förändra. Därför är det så viktigt att jag vet mitt värde. Förväntar jag mig kritik och fördömande så är det också vad jag möter i andra människor även om det kanske inte alls är deras avsikt.

Jag ser på världen med mitt erfarenhetsfilter för ögonen, på det sätt jag en gång lärde mig. Med andra ord, om jag är missnöjd med min situation är mina tankar det första jag ska bli uppmärksam på. På vilket sätt har jag bidragit till den energi jag möter? Visst är det en fantastisk vetskap och insikt! Vilka möjligheter det ger att börja påverka och förändra.

Om jag skapar det negativa med mina tankar borde det ju rimligen fungera i omvänd ordning. Vet jag mitt värde så är det inte några problem. Om jag inte tycker att jag förtjänar att ha det bra så är det dags att steg för steg börja vänja mig vid tanken på att jag är värd bara det bästa.

Allt gott / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

6 svar på ”Ett resultat av mina tankar”

 1. En klok tanke att tänka efter vad man själv har bidragit till om man möter negativ energi. Då kanske man kan rätta till den. Men hur ställer man den frågan till en annan person som bemöter en negativt? Eller kan man vänligt fråga om man har gjort eller sagt något olämpligt? /Åsa

  1. Hej Åsa. Jag tror att var och en får ta ansvar för sin energi. Förstå mig rätt, men hur andra agerar och inte agerar är på ett sätt ointressant för dig. De har sin historia som färgar deras beteende. Är du trygg i dig själv och vet ditt värde så behöver du inte fundera över den andre. Du vet dina avsikter. Det räcker för dig. Är du med på mina tankegångar? / Johanna

 2. Så klart kan man förändra en negativ tanke till en positiv. Visst är det fantastiskt! Allt är ju vad vi förväntar oss! Så låt oss skapa det positiva med bara våra tankar.

 3. Minns och vill återge en berättelse jag läste för flera år sedan om en man som ville flytta till en annan stad för att han inte trivdes med människorna i sin stad.
  Minns den ungefär så här: För att få reda på lite mer om staden gick mannen in på stadens bensinmack och frågade föreståndaren där hur människorna var som bodde i staden.
  Föreståndaren ställde en motfråga: ”Hur var människorna i staden där du bodde tidigare?” Mannen svarade: ”De var fruktansvärda! Hemska, falska, ljög och talade illa om varandra!” Då sa föreståndaren, ”Tyvärr är det nog såna människor du kommer att möta även i den här staden.”
  Där ville han ju inte bo så han åkte till nästa stad, gick in på stadens bensinmack och ställde samma fråga till föreståndaren. Där fick han samma svar.

  Mannen tänkte att människorna i hans stad kanske inte var så dumma ändå.
  Han åkte till en tredje stad, gick in på bensinmacken och ställde återigen sin fråga. Föreståndaren ställde samma motfråga; ”Hur var människorna i staden du kommer från?” Den här gången svarade mannen: ”Ja, de var okej. Ganska trevliga om man var trevlig mot dem. Vänliga. Glada.”
  Svaret mannen fick: ”Såna är människorna i den här staden också!” Där ville han ju bo!

  Det berättelsen ville säga är att, så som vi förväntar oss att människor är mot oss, såna är de. Det är i alla fall vad vi uppfattar. Så vi är mot andra, så är andra mot oss.

  1. Ja, det är en mycket bra fråga att ställa vid en anställningsintervju och genom att ändra sitt perspektiv, hur vi ser på vår omvärld, kan vi påverka allt vi möter i en positiv riktning. Det är inget trolleri, bara ren logik 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.