Tacksam – sömnlösheten, min bästa vän

DSC_1345_blogg
Tacksam för det vackra snölandskapet.

Jag har så mycket att vara tacksam för. Det finns alltid något att uppskatta och glädjas över, hur illa saker än kan tyckas vara ibland. Det som till en början kan se negativt ut kan tvärtom visa sig vara för mitt allra bästa.

Nattens sömnlöshet skulle lätt kunna ge panikkänslor då jag vet hur väl jag behöver vilan för att hantera nästa dag, men jag har lärt mig att sömnlösheten kan vara min bästa vän. Den bryter ner försvar och öppnar för något större att komma in. När det händer att jag har svårt att sova brukar jag tänka att det pågår ett arbete inom mig som verkar för mig och mitt välmående. Jag kan lugnt lämna över till livet att ta hand om mig. Ingen idé att kämpa emot alltså.

Dagens cykeltur i snömodden, är ett annat exempel. Ja, jag fick jobba och parera och vara skärpt på alla plan och det visade sig vara en mycket uppfriskande tur i det vackra snölandskapet som gav inspiration och energi till dagens fortsatta arbetet.

Jag tänker också på människorna som jag mött, som var till hjälp och som också gav mig utmaningar och många bollar att hålla i luften samtidigt. Det hjälpte mig att släppa tankarna och istället gå till handling, agera och fokusera på det som behöver lösas. Att jobba under press med fokus på att hitta öppningarna kan vara mycket stimulerande och tillfredställande när jag slutligen ror uppdraget i hamn.

Jag hade kunnat välja att låta dagens upplevelser vara oöverstigliga hinder på vägen, som störde min rytm och mitt flöde. Istället lät jag dem vara en hjälp att växa och röra mig framåt. Det finns inga hinder andra än de som jag själv skapar.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.