Med glimten i ögat

DSC_0242_blogg4

Rensar tankarna för att ge plats till nya perspektiv. Finns ingen manual för den resa jag gör så emellanåt är det bara is i magen som gäller.
Bryter mönster. Vissa mönster är jag antagligen inte ens medveten om och även om jag är det så kan de sitta djupt. Tänker till exempel på mitt gamla inlärda beteende att hela tiden ligga steget för min omgivning. Jag gissar alldeles för mycket vad jag tror att andra vill ha av mig, istället för att våga ta för mig och lita till att människor vet och tar ansvar för sina behov och uttrycker dem.
En stor fara i att gissa andras behov är att jag handlar utifrån felaktiga slutsatser och då kan det i värsta fall bli riktigt galet, med onödiga missförstånd och konflikter. Så mycket enklare det skulle vara om vi alla uttryckte det vi behövde.
Omvänt så har jag också trott att andra ska se mig och uppfylla mina önskningar. Jag trodde att jag var en öppen bok som alla kunde läsa och när jag fortfarande ändå stod där och kände mig osynlig så blev min slutsats att ingen tyckte om det som var jag.
Det blir så fel om vi inte kommunicerar. I en drömvärld vet alla sitt sanna värde och vågar uttrycka sig och ta för sig, vågar vara mer egoistiska, till allas fördel. Det är nog min främsta vision med min blogg och det jag skriver att inspirera att våga vara mer sig själv och uttrycka sitt unika jag, vara lite kaxigare med glimten i ögat. Eller vad tycker du?

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.