Tacksam skrivarmorgon

DSC_0121_blogg

Skrivarmorgon. Bästa sättet att börja dagen på. Nyvaken ur mina drömmar och med klara, orörda tankar. Ibland, när jag längtar efter min skrivande stund men inte vet vad jag vill skriva om, brukar jag hjälpa igång mig själv genom att skriva ner så mycket jag kan om vad jag är tacksam för. Det brukar få igång både skrivarflödet och humöret, för sanningen är den att även om dagen skulle fått en dålig start så finns det garanterat, alltid något att vara tacksam för. Jag lever, jag andas, mina båda ben bär mig framåt, mitt morgonte värmer gott i magen, min favoritsmörgås med sesampasta gör att jag får äta mig mätt och inte minst är jag tacksam för min kära man som letade fram dunjackan ur garderoben åt mig och som hängde på köksstolen när jag kom ner i köket i morse. Det är sånt som värmer i hjärtat, speciellt denna kalla morgon när jag om en stund ska ut och trotsa kylan.

Min tacksamhetslista kan göras lång. Detta var bara början, men det räckte för att lyfta mig inför en ny dag och att hitta orden och dela en skrivande stund här på bloggen. Det är jag tacksam för.

Tips! Börja och sluta dagen med att skriva ner minst 5 saker du är tacksam för. Är du inne i en svacka kan det, med lite tålamod, vara ett utmärkt sätt att komma på fötter igen, även om du till en början inte känner dig särskilt tacksam. Se det som en sport att hitta ljuspunkterna hur illa du än tycker att det ser ut.

Allt gott! Önskar dig den bästa dagen.
/ Johanna

 

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.