Ett Gott Nytt och färgrikt år!

DSC_0137_blogg
Önskar dig ett Gott Nytt och färgrikt år! Se skönheten i det lilla och enkla.

Tillbaka till mig själv. Hämtar hem min kraft. Så börjar jag mitt nya år.

Ingenting/ingen där ute gör jobbet åt mig. Nu är det upp till mig. Jag skulle kunna tycka att jag har skäl att vara offer, men vad hjälper det, om jag vill komma framåt? Kan inte förlita mig på något annat än min egen kraft och det är precis så det ska vara.

Som en missbrukare har jag sökt efter svaren där ute, bland människorna, bland regler, lagar och auktoriteter, beroende av bekräftelsen. Min förhoppning var att någon skulle ge mig klartecken, att någon skulle se mig och det som var mina rättigheter, rätten att vara Johanna. Och många har tyckt, det är så vi fungerar vi människor. Åsikter finns det ingen brist på och ofta går de emot varandra. Alla har vi synpunkter på hur andra ska göra, men sanningen är den att jag inte kan avgöra vad som är bäst för någon annan än mig själv.

Sen jag var liten har jag sökt bekräftelsen och gör det fortfarande, även om min medvetenhet ökat och jag tar steg mot att ta kommando över mina val. Nu har jag kommit till den punkten då det är dags att släppa de sista spillrorna av den illusion jag som barn en gång skapade och som präglat mig långt upp i vuxen ålder. Nu är jag äntligen min egen förälder och tar mina beslut. Jag svarar inte för någon annan än mig själv. Det vore förmätet. Vad jag däremot kan göra är att visa att det är ok att sätta sig själv i första rummet. Jag skulle till och med vilja dra det så långt och säga att det är min skyldighet. För att kunna hjälpa andra måste jag själv sätta på mig syrgasmasken först. Det är ett faktum.

Jag vill vara tydlig med mina behov och rädd om min tid, inte bara sitta av den eller försöka ge den konstgjord andning i väntan på den där räddningen, som aldrig kommer. Nej, nu är varje sekund värdefull och jag är min egen lyckas smed. Jag hämtar hem kraften om och om igen, så många gånger som krävs, tålmodigt och målmedvetet. Jag tar ansvar för mig och förväntar mig inget annat från någon annan. Nu handlar det om att göra själva hantverket, att stanna kvar hos mig och vara närvarande i allt jag gör. Jag går in i det nya året med ett öppet sinne och litar till min kraft, den kraft jag har tillgång till genom mig.

Önskar dig det bästa året 2016! Njut av skönheten i det lilla och enkla. Det är där du hittar svaren på det du söker.

Allt gott! / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.