Avslöjad

DSC_0174_blogg

Vi är perfekta redan som vi är, här och nu. Enda problemet är att vi själva behöver upptäcka och förstå det. Men även om vi kanske anar vår kapacitet så kräver det också mod, mod att våga lyfta fram den där fantastiska kraften och förmågan vi besitter.

Vad är det då som gör att vi hindrar oss själva? Vad är vi rädda för? För det är ju rädsla det handlar om. Vad får oss att tacka nej till de möjligheter och rikedomar som redan är oss serverade? Jag kan egentligen bara se en orsak och det är att jag inte känner mig värdig, att jag är rädd för att det som verkligen är jag inte ska räcka, rädd för att bli vänd ryggen om jag visar mig själv som den jag är.

Så går vi här med rädslan att avslöja oss samtidigt som vår största längtan är att vara synliga och älskade. Visst är det en paradox och så onödigt? Varför släpper vi inte bara taget och tar chansen? Vad har vi att förlora? Ja, vi kanske blir avvisade, men med insikten att jag är en perfekt varelse, så förstår jag att ett eventuellt avvisande inte handlar om mig. Det handlar om den andres rädsla att inte vara älskad.

Så, jag bygger tron på min kraft, att den finns i mig. Det är dörren till livets alla rikedomar.

/ Johanna

Foto: Linn Elisabet

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

4 svar på ”Avslöjad”

  1. Så sant, så sant! Rädslan i alla dess former står i vägen för livet. Att visa mitt rätta jag gör mig sårbar, naken, öppen men ack så levande! Från mitt innersta till ditt, önskar jag dig allt gott.

    1. Tack Anette! Ja, allt är ju så enkelt egentligen. Lösningarna ligger hos oss själva. Låt oss tålmodigt fortsätta vårt arbete att avprogrammera alla eventuella vanföreställningar om att vi inte skulle räcka till 🙂 / Johanna

  2. För vem förställer vi oss? Inför den vi vill bli älskad av? Det är ju endast oss själva vi lurar. En dag avslöjas allt ändå och vårt ”rätta” jag kommer fram. Det kanske kommer som en överraskning men det är sanningen i oss som visar sig.
    Alltså: var dig själv. Så länge det inte skadar någon annan. Det kanske retar någon men det är inte ditt ansvar.
    Nyårskram!

    1. Det som är vi själva kan inte bli annat än bra. Någon kanske blir rädd och skyggar för ljuset och kraften, men i slutänden blir det ändå till allas bästa. Det kanske betyder att du måste bli skarp i tonen, tydlig, och visa din gräns, men även det är av kärlek. Du kan inte skada någon annan, som inte själv vill det, när du står upp för det som är du. Livet är så smart uttänkt 🙂 Läs gärna mitt senaste inlägg om det egna ansvaret… / J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.