Ett steg tillbaka

DSC_0242_blogg

En eld brinner i spisen. Ger en smula ro. Försöker landa. Rör mig sakta framåt och låter det ta den tid det tar. Att skynda på får bara motsatt effekt.

Har tagit ett steg tillbaka och är betraktaren. Behöver inte längre befinna mig mitt ute i stormen. Lägger endast en bråkdel av den energi jag brukade lägga på det som egentligen inte betyder något. Har lämnat striden bakom mig med vetskapen att den går inte att bekämpa genom att försöka kontrollera den. Det är slöseri med både min kraft och energi.

Idag har jag lämnat kampen och uträttar mer än jag gjort under hela mitt vuxna liv. Jag är min egen och svarar inte för någon annan än mig själv. Behöver inte längre vara duktig och samla poäng. Någon kanske tycker jag är feg som inte tar tydlig ställning, men den fasen är passerad. Låter istället lugnet och friden sänka sig i mig, för att förhoppningsvis kanske smitta av sig till någon annan. Bygger freden inifrån.

Jag skriver mitt ord för den som vill läsa, även om det så bara handlar om en enda människa. Följer min stig och hoppas att det jag bidrar med kan vara till hjälp för någon, för någon som själv väljer sin tro utan att jag tvingar på den min sanning.

/ Johanna

(Foto: Linn Elisabet)

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

2 svar på ”Ett steg tillbaka”

  1. Allt vi gör är ett val. Ett tydligt val eller ett otydligt, vagt val. Det är ändå ett val. Så länge vi gör vårt val och känner oss tillfreds inombords så är det ett gott val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.