Reder mitt bo

DSC_0193_blogg

LEDIG DAG!!! Så skönt att jag ger mig själv det så här mitt i veckan, utrymme och tid att känna in min egen rytm. Tacksam. Försöker att släppa tankarna på vad jag tror att jag måste göra och istället lyssna in stunden, vad den kräver. Kanske det är att stoppa i en tvättmaskin eller rensa i slasken, ja, då gör jag det. Rensa avloppet kan vara en skön känsla, att få bort det som hindrar flödet och tvätten tvättar rent. Jag reder mitt bo.

Så här inför jul tycker jag det är skönt att sprida ut det jag vill få gjort, börja i tid och ta det allteftersom det dyker upp. Inga måsten, inga förväntningar att det ska bli på ett visst sätt. Det ska vara ett nöje och det är det att skapa en skön atmosfär för mig och de mina. Jag betar av en sak i taget, tar det jag har lust med. Det som ska bli klart det blir klart. Det brukar bli bra och blir det inte klart då funkar det också, men jag tror att vi ska lyckas få mat på bordet, tända några ljus och skapa julstämning, för det är väl det som det handlar om egentligen.

Tankarna vandrar vidare. Kom på mig själv igår med att oroa mig för något jag inte kunde kontrollera, en småsak egentligen. Blev rädd först och fick den gamla välbekanta känslan av obehag. Den kommer alltid när jag varit modig och vågat sträcka mig utanför min komfortzon. Tänkte att det kanske är nu jag håller på att bli galen, att jag själv har noll koll och alla andra vet sanningen. Men sen tänkte jag att vad kan hända? Om jag släpper all kontroll och alla tankar om den och låter det bli precis som det blir, bara släpper, släpper allt och låter det hända som händer, som ett experiment. Ja, vad kan hända? Jag kommer med all sannolikhet att överleva och dessutom slippa obehagskänslan. Kan faktiskt inte bli bättre och den energi jag använt till att oroa mig kan jag lägga på mer konstruktiva saker, som att må bra och sprida den känslan till min omgivning. Låter som ett betydligt bättre val.

Tänk vad bra saker jag kan komma på genom att rensa slasken. Rekommenderas.

Önskar dig en bra inför-julen-dag!
/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.