Fokus i juletider

Fokus på det friska, ljusa och klara.
Fokus på det friska, ljusa och klara.

Tillbaka till själva kärnan. Allt handlar om att hitta min kraft. Det är huvudfokus. Det är så jag hjälper både mig själv och andra. Hitta min kraft. Inte slita livet ur mig för att fixa andras liv utan bara finnas där som en ljus och god kraft för att inspirera. Det handlar om att hela tiden hämta hem min kraft. Jobbar på det.

Just nu kan jag känna en mättnad i informationsflödet runt omkring mig, inte minst så här i juletider. Så många ord och åsikter. Just nu stör de mig lite i min strävan att hitta min kraft och mina ord, men jag antar att det är mer tid för mig det handlar om nu och att lyssna till de ord som kommer genom mig istället. Behöver tiden och ger den till mig. Det är inte läge för sidospår nu. Min tid är dyrbar och mitt fokus avgörande. Nu utgår allt från mig och min känsla som vägleder. Det är den jag ska lyssna på. Det är så jag gör min insats för mig och för världen. Om vi inte börjar hos oss själva vad har vi då?

Tänker att det allt för ofta handlar om vad andra gör för ”fel”, att vi lägger fokus utanför oss själva. Andra kan gör hur mycket ”fel” som helst, men vad hjälper det att lägga min energi på dem? Gör det någon skillnad? Blir världen bättre? Nej, jag tror på att gott föder gott och att det är den vägen vi har att vandra. Visst är det lätt att falla dit emellanåt. Det är så mycket lättare att se och tycka vad andra ska göra, men i samma stund jag gör det har jag gett bort min egen kraft och istället inträtt i en känslan av maktlöshet. Det är inte den vägen jag vill gå. Men jag gör framsteg och jobbar på det och jag märker vilken skillnad det gör i mitt liv. Det blir en positiv spiral som bara föder gott. Som någon sa: ”Vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig?” Det är kloka ord som jag la på minnet en gång och lär upprepa fler gånger.

Tillbaka till kärnan. Det är vad det handlar om och sanningen ser aldrig ut på samma sätt. Nya ögon och en öppenhet inför den känsla jag har tillgång till via mig. Det är receptet.

Var lägger du ditt fokus i juletider?
Allt gott! / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.