Våga förändring – tankar vid köksbordet

DSC_0133_blogg

”Kopplar upp”, lyssnar och tar emot de tankar som kommer till mig denna morgon. Alltid lika spännande. Omfamna förändringen, är de ord som ger sig till känna. Förändring, något som många av oss värjer sig emot, av rädsla för det vi inte känner igen. Så mänskligt, tänker jag, men vågar vi titta närmare på den och vad den kan innebära för oss?

Som människa kan du omöjligt överblicka vad förändringen innebär. Det finns inget facit på förhand. Det enda du har att gå på är känslan, din intuition, som vägleder dig ett steg i taget, en hjälpreda du kan lita på. Glädje är kodordet. Det som skänker dig glädje och njutning är din ledstjärna. Det som får dig att älska dig själv och människorna omkring dig är kvittot att du är på rätt väg. Det är meningen att vi ska leva, älska och njuta. Vi ska gå före och visa vägen för andra, visa att det är tillåtet att må bra. Och det fantastiska med kärleken är att den finns i överflöd och bara växer och växer när den får näring.

Jag tror vi måste våga ta emot förändringen när den visar sig, även om vi har det fantastiskt bra. Inget är konstant, förändringen oundviklig. Den lever sitt liv och vill hitta sin väg. Den vill ha sitt utrymme och inte vara instängt i en trång box. Den vill röra på sig, ta plats och flyga. Och vi måste våga låta den flyga. Våga släppa den fri. Se den och älska den ovillkorligt, så som vi själva vill bli älskade. Då får vi så oändligt mycket tillbaka.

Så var inte rädd för förändringen. Allt kommer att fortsätta vara bra, på ett annat sätt bara, på ett ännu bättre sätt, men det kommer du bara att få veta om du släpper det gamla och och ger plats åt det nya. Du måste våga släppa för att vinna. Det är villkoret. Och om sanningen ska fram. Vad kan egentligen hända? Din storhet kan visa sig? Och om den gör det, är det så farligt?

Allt gott / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.