Förändringsarbete pågår

DSC_0135_blogg2

Förändring är en del av livet vare sig jag tycker om det eller ej. Frågan är hur jag väljer att hantera den. Förändring är skrämmande. Den innebär att allt jag känner till och är trygg i kan hotas. Jag kan tvingas att lämna tryggheten.

Men tänk om det är så att all förändring i grunden är god och att jag är min egen skyddsängel, som vakar över mina steg. Tänk om det är min rädsla för förändringen som skapar svårigheterna, dvs att jag själv är orsak till de konflikter som kan uppstå. Rädslan sitter i mitt huvud, finns i mina tankar. Tankarna kan jag påverka. Jag kan bestämma att allt är gott, att livet vill mig väl. Jag är livet och jag kan välja att göra gott mot mig. Det är ingen magi. Det är logik. Jag besitter makten. Och rädslan är bra. Den skärper mina sinnen och jag växer av att möta den och ta de steg som är nödvändiga.

Förändringen är oundviklig. Allt jag behöver göra är att tillåta den hända. Resten ordnar livet självt. Tillåter jag den och följer med i dess rörelse kan jag nå oanade höjder. Det är när jag försöker kontrollera den som konflikten uppstår. Livet är för stort för att jag ska kunna kontrollera det, så den ambitionen kan jag lika gärna släppa.

Hur hanterar du förändringen och ovissheten som följer i dess spår? Skriv gärna några rader och dela med dig.

Allt gott! / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.