Lyckan – det bästa ”vapnet”

DSC_1213_blogg

Nyss hemkommen. Skymning. Min stund. Slår mig som vanligt ner vid köksbordet med min kopp te och tända ljus och låter tankarna löpa. Tacksamhet är det ord som kommer till mig. Tack, tack, tack för att jag finns och får uppleva allt det jag upplever! Jag står här och tar emot livet precis som det är. Min uppgift är att gilla läget och göra det bästa av varje situation, acceptera det jag inte kan förändra och förändra det jag kan.

Vad är det då jag inte kan förändra? Jo, bl.a. andra människor. Jag varken kan eller vill förändra dem. Men jag kan förändra mitt sätt att hantera och bemöta dem för att ändå uppnå mina syften och aldrig behöva känna mig låst. Och, i värsta fall, om jag upplever det väldigt svårt att förändra en situation kan jag alltid gå därifrån. Min poäng är att jag alltid har ett val, så varför stånga mig blodig? Som någon en gång sa – vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig? Det bästa ”vapnet” är dessutom ofta att välja lyckan.

Mitt utgångsläge är att jag aldrig är ett offer, att det alltid finns vägar att gå. Det finns ingen situation där jag inte har ett val. Jag väljer mina handlingar och vissa handlingar tjänar mitt syfte bättre än andra. Klart att jag väljer dem! Det jag behöver är ett öppet och kreativt sinnelag. Ytterst är jag alltid fri, fri i mitt sinne, och det är väl ändå det viktigaste?

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.