Lyssna, för du vet svaret!

DSC_0121_blogg

Om jag ska dela med mig av ett enda råd så är det – Lyssna till din kropp och gör som den säger!

Kroppen är vis och har full koll på vad som krävs. Ge den tid och utrymme att tala till dig. Vårda den och älska den och du har en bästa vän. Det kan tyckas att den bråkar med dig och att smärtan är din fiende, men så är det inte. Smärtan är kroppens sätt att försöka få kontakt med dig och berätta något viktigt, något du har att lära och växa av. Allt handlar om din inställning till det som sker och hur du väljer att bemöta det.

Ha tålamod och tillit. Ibland tar det tid, så låt det göra det. Vill du springa, hoppa och dansa? Gör det! Är dina ben trötta och tunga? Tillåt dig att vila. Längtar du efter att ta plats? Bred ut armar och ben och sträck din kropp mot himlen! Känns smärtan näst intill outhärdlig? Möt den, lyssna och gå igenom. Bortom smärtan hittar du din styrka och de svar du söker. Var förlåtande mot dig själv och din kropp. Kom ihåg att du är inte dina armar och ben. Du är inte smärtan. Smärtan kan inte kontrollera dig, om inte du tillåter det.

Så, stanna upp en stund och reflektera. Vad kan du göra för dig och din kropp idag, för att ni båda ska må bra? Vad säger din kropp till dig just nu? Lyssna, för du vet svaret.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.