Nyckeln till livet

DSC_0125_blogg
”The secret is inside”

Att vara lycklig är ett hantverk och ett medvetet arbete som pågår kontinuerligt. Hemligheten och nyckeln till lyckan är viljan. Viljan är drivkraften och den måste komma inifrån. Vi måste vilja från djupet av vår själ för att få hjälp att hålla fokus igenom förändringen och alla distraktioner på vägen.

Det är många krafter som drar i oss åt olika håll och försöker stjäla vår uppmärksamhet; Tv som sprutar ut nyheter om mord, övergrepp och hot om terror, antalet gilla på Facebook för att vi ska få bekräftat att vi är någon, reklamblad med julens alla ”nödvändigheter”, människor rädda för förändring som är beredda att göra allt för att slippa lämna sin gamla, invanda trygghet osv. ”Avledarna” står på kö, fast beslutsamma att vi ska bekräfta deras existens. Det är deras enda uppgift och de struntar fullkomligt i om världen står i brand. De vill ha sitt ”quickfix” och leva vidare som de alltid gjort. De struntar i konsekvenserna och märker inte om världen går under. Men en viktig sak skiljer oss från dem. Vi kan välja. Vi kan göra val med världens bästa för ögonen, val med ett helhetsperspektiv, eftersom vi kan förstå orsak och verkan och inse konsekvenser. Vi kan istället medvetet välja andra fokus, fokus på det som stärker och bygger upp och det som får oss att vilja leva från djupet av vår själ.

Vi är intelligenta, kreativa och skapande varelser och vi har verktygen inom oss, så varför skulle vi inte använda oss av dem? Det börjar med oss själva, med människorna i vår direkta närhet och sträcker sig därifrån vidare ut i världen. Det jag gör min nästa sprider sig som ringarna på vattnet. Inget av stegen kan hoppas över. Börja hos dig själv och inse din kraft och styrka, för den behövs. Du behövs.

Ta hand om dig/ Johanna

 

 

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.