Återkoppla

Tar mina stunder och återkopplar.
Tar mina stunder och återkopplar.

Närvaro, närvaro. Det blir jag påmind om, om och om igen, att hela tiden koppla tillbaka till min egen kärna, i mig.

Vi människor sviker. Så är det bara. Vi har alla fullt upp med oss själva och det vi ska lära om livet. Vi kan ha de bästa avsikter men det räcker inte alltid hela vägen. Och det är där den genialiska förlåtelsen kommer in, att förlåta och inte lägga andras tillkortakommanden på sig själv. Låt det stå för den andre. Låt din nästa få förtroendet att ta hand om och ta ansvar för sina val och de konsekvenser som följer. Det är så vi lär oss. Det är så vi rustar oss för livet.

Vi är här för att lära av det vi kallar ”misstag”. Misstag är en viktig del i vår utbildning i livets skola. Låt oss lära och växa av dem. Ja, låt oss välkomna misstagen och ge ordet en ny innebörd. Låt oss vara mer tillåtande mot oss själva och varandra. Jag vet, det är lättare sagt än gjort när känslorna tar överhand, övertygade om hur ”rätt” vi har i stunden, men det är här vi ska återkoppla till oss själva och vår egen suveränitet. Ingen, inget kan skada oss om inte vi själva tillåter det. Vi väljer vilket bagage vi vill fortsätta bära på och kanske det räcker med att vi tar hand om vårt eget.

Visst är det fint att finnas för varandra, men när övergår hjälpen från att vara en resurs till att frånta den andre möjligheten att växa och utvecklas? För vems skull tar vi om hand?

I ljuset av dessa funderingar tar jag tacksamt emot när livet visar mig vart jag ska lägga mitt fokus, dvs på mig och mina egna handlingar och hur jag förvaltar dem på bästa sätt. Livet visar att jag behöver stå trygg i mig, trygg i mitt värde, att jag är den som behöver stå på min sida i alla lägen.

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.