Avgrund och högsta höjder

DSC_0127_blogg

Tidig morgon. Slår mig ner vid datorn med nattens drömmar färska i minnet. Rör mig genom vindlande gångar. Letar mig fram i det nya. Allt är för första gången. Balanserar mellan rädsla och övermod, mellan avgrund och högsta höjder. Studsar och stöts mot hårda underlag. Vänjer mig gradvis vid rörelsen och hittar så småningom lugnare vatten.
/ J

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

2 svar på ”Avgrund och högsta höjder”

  1. Varför försvinner drömmar så fort? Öppnar ögonen o de är borta, försvinner bort i en dimma. Blir suddigare o suddigare. Jag vill behålla mina drömmar även i vaket tillstånd. Hur ska jag göra för att få ha dem kvar?

    1. Ja Mita, vi måste nog hitta våra knep var och en. Ibland vaknar jag ur en dröm som jag glömt men fortfarande med en mycket stark känsla som dröjer sig kvar. Då kanske jag försöker beskriva själva känslan och på så sätt få fatt i drömmen. Skriva är i vart fall jätte bra, tycker jag. Du kanske ska ha en drömbok bredvid sängen så att du kan skriva direkt när du vaknar, eller mitt i natten. Det kanske räcker med enstaka ord eller fragment för att väcka minnet. Annars brukar jag bara släppa drömmen och tänka att den gjort sitt jobb under natten och hjälpt mig bearbeta känslor på ett undermedvetet plan. Jag kanske inte behöver minnas. / Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.