Öppen och klar

DSC_0143_blogg

Vägen ligger öppen och ljus framför mig. Valet är mitt. Väljer jag att stanna i det trygga och invanda som jag känner igen, tillåter jag mig att halka in på ett sidospår för att jag inte vet vad jag egentligen vill eller väljer jag att följa ljuset in i det nya och okända för att jag intuitivt vet att det är frihetens väg och den väg jag kom hit för att vandra? I vilket fall är det jag som avgör, jag som har makten i mina händer, jag som väljer – här och nu.

Det måste finnas dagar när jag gör absolut ingenting, när jag tar ett steg tillbaka, omgrupperar och omvärderar, rannsakar mig själv och utgår från att ingenting av det jag lärt mig längre är en sanning. Jag behöver se världen med nya och rena  ögon. Allt jag lärt mig så här långt riskerar att grumla min syn. Jag behöver klä av mig naken om och om igen, skala av, börja om och förstå att mina inlärda kunskaper hindrar mig från att se klart, eftersom jag, människa som jag är, alltid tolkar det jag ser med mina erfarenheters filter. Jag försöker förstå och stoppar in i fack för att göra min värld begriplig, men begränsar mig samtidigt. Erfarenheterna, de sk kunskaperna, blir pålagor som skymmer min sikt.

Egentligen vet vi allt i födelseögonblicket. Vi har tillgång till all information universum kan förse oss med, men allt eftersom vi växer upp lär vi oss att begränsa vårt seende. Vi litar till de vuxna och det de försöker lära oss, tills vi själva blir en av dem. Men det vi glömmer är att vi fortfarande har tillgång till allt, om vi är beredda att gå den vägen, lära om eller snarare lära av, klä av oss allt och inse att att allt är redan perfekt inordnat för oss.

Allt var perfekt när vi föddes. Vi älskade oss själva och visste inget annat. Så varför, är en befogad fråga, varför begränsa oss från första början? Ja kanske, tänker jag, för att vi ska få chansen att göra ett medvetet val, att ta kontrollen över våra tankar och forma precis det liv vi innerst inne längtar efter att leva, leva i kärlek, göra medvetna val och uträtta storverk för mänskligheten. Kärleken är en förutsättning. Utan den kan vi inte göra de val som är nödvändiga.

Ja, vägen till framtiden är ljus och vi besitter var och en makten och förmågan att välja den, enbart genom en liten skiftning i tanken. Men… som sagt, vi måste välja den. Och när vi knäckt koden kan allt förändras i ett ögonblick.

/ J

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.