En kopp te och ”fulsockorna” på

_20151101_095716

Idag är det vilodag och återhämtning. Idag är det lyssna på mig och mina behov som gäller. Idag är det ”fulsockorna” på.

Börjar lära mig att mina lata dagar också kan vara till fördel för andra. Förutom att jag kanske blir trevligare att ha och göra med så är det en investering i min tid. Ger jag mig tid att ladda om batterierna går allt så mycket lättare och snabbare. Jag blir mao mer effektiv och därmed mer tillfredsställd med det jag åstadkommer. Jag får mer tid över till det som rekreerar och bygger upp mig själv, som gör att jag kan finnas mer för andra, ja, du förstår vart jag vill komma. Win-win för alla parter. Det är så livet ska vara.

Jag tror att jag är inte ensam om att ha vuxit upp i en anda där det var fint att sätta sig själv åt sidan för att vara en god kraft i samhället. Helst skulle jag dessutom göra något som tydligt visade omgivningen vilken god människa jag var. Allt detta sökande efter bekräftelse. Men vi är alla guds barn som förtjänar omtanke och omsorg, så varför skulle jag vara undantaget? Och är jag verkligen en så god kraft om mina avsikter är att vara duktig för min omgivning? Kan jag verkligen ge från hjärtat om jag inte har mig själv med? För mig är den bästa gåvan den som kommer från hjärtat, när jag och den andre parten möts i ömsesidig förståelse. Dessutom, om duktigheten är mitt mål sätter jag ju mig själv över den andre och förmedlar att den inte har samma värde som jag, en mycket aktuell tanke i dessa tider… Hur hjälper vi varandra egentligen på bästa sätt? Tål att fundera på.

Så, ja, det här är min vilodag och nytändning inför veckan som väntar.

Önskar även dig den bästa dagen! / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.