Tillåter mig att snubbla

DSC_1123_blogg

Sitter hemma i köket och bara längtar efter att få fart på mitt skrivande, på min blogg. Har just läst några tips på nätet för att få lite inspiration, men i slutänden är det jag som bestämmer, jag som vet hur mitt bloggande ska se ut. ”Lär dig reglerna. Sen kan du bryta dem”. Min kompositionslärares ord, från tiden på Danshögskolan, gör sig fortfarande påminda i mitt huvud.

Min blogg är fortfarande i startgroparna och jag söker efter vägar att få skrivandet att flyta, skapa förutsättningar att öppna och låta allt det som finns inom mig, och som vill komma ut, hitta sin väg. Prestationen är en faktor som kan ställa till det. Därför har jag bestämt mig för att låta orden bara få flöda utan att värdera dem, tillåta mig att vara trevande, snubbla, ja, att vara mänsklig helt enkelt.

Har kommit till en fas i mitt liv där saker börjar falla på plats. Jag ser mönster och jag ser att allt jag gjort är bitar i ett större pussel, erfarenheter som det är meningen att jag ska använda mig av. Med blicken i backspegeln förstår jag att allt jag varit med om fyller ett syfte. Det är dags för pusselbitarna att bilda ett tydligt mönster, en klar bild som kan hjälpa mig framåt, stärka mig och kanske vara till hjälp för någon annan på vägen också.

Här, vid datorn, i mitt skrivande, passar jag samman bitarna och lär mig att förstå. Till en början handlar det nog mest om att känna att jag kommer igång och kanske inte så mycket att nå ut till den breda allmänheten. Att du läser det jag skriver och känner att det ger dig något betyder att jag uppnått mitt syfte, att jag gjort en skillnad, vilket gläder mig.

Livet börjar alltid med ett steg, ett möte, sen ännu ett steg för att vara på väg och nu är jag det – på väg!

Allt gott! / Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.