Hittat min plats

Intagit min plats på altanen i morgonsolen. Det här är mitt allra första blogginlägg på nya bloggen. Varmt välkommen! Kul att du hittat hit!

Har suttit och skrivit mycket för mig själv en tid nu och tyckte det var dags att ta steget ut och mötas. Det är så mycket roligare än att sitta ensam på min kammare. Ja, riktigt så illa har det väl inte varit, men tillvaron blir mycket intressantare i mötet oss människor emellan, eller hur?

Min första tanke var att kalla bloggen ”Iakttagelser” som speglar mycket av mitt sätt att se på företeelser jag möter eller snarare så som jag vill se på dem, vilket inte alltid är helt lätt. En iakttagare ser på omvärlden utan att döma. Den ser med öppna ögon, noterar och handlar utifrån rådande omständigheter för att uppnå bästa möjliga resultat. Ett annat skäl att se med en iakttagares ögon är att vi kan inte veta vad som egentligen rör sig inom en annan människa, vilka skäl den har till sitt handlande. Det är så lätt att döma och vi gör det hela tiden. Det är en slags överlevnad, ett skydd för att vara beredd på det oväntade och ta till flykten om det skulle behövas. Vi vill ha kontroll och känna oss trygga. Det är mänskligt. Men baksidan av det är att vi riskerar att missa så mycket på vägen, så många möjligheter som går oss förbi och så många möten som aldrig blir av.

Namnet på min blogg blev dock inte ”Iakttagelser”. Jag kom fram till att det kändes lite för allmänt. Istället blev det till slut ”Liv i rörelse”. I grunden är jag ju dansare och dansen har följt mig hela mitt liv, så det kändes naturligt.

Vi lever i ständig förändring och rör oss framåt vare sig vi vill eller inte. Rörelsen har vi alla i oss. Jag tror att vårt förhållningssätt till förändring är helt avgörande för framgången i våra liv, framgång i stort som smått. Rörelsen har följt mig genom dansen sen jag var liten och hjälpt mig att se och förstå rörelsen även inom oss. De hänger ihop och går inte att skilja åt. Så med den här bloggen vill jag ge en glimt av livet ur rörelsens perspektiv, både den inre så väl som den yttre och jag väljer att vara en iakttagare som ser på företeelserna genom mitt eget speciella fönster.

Jag har hittat min plats i den här världen, både på de inre och yttre planet, och nu jobbar jag vidare utifrån den plattformen, som en iakttagare. Resan har bara börjat. Välkommen att följa mig på min blogg ”Liv i rörelse”!

/ Johanna

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.